42ed760910-Sting Free prototyp
Diplom Venture Cup png

Företaget har uppfunnit en produkt och en tillverkningsmetod som bl.a. gör att allt portionssnus, även nikotinfritt snus, inte svider eller bränner på det känsliga tandköttet och munslemhinnan samtidigt som det är skonsamt för dessa. Innovationen kallas Sting Free snus och ”Ettan” i branschen, Swedish Match, har tecknat licens med B-O Wiberg Solutions för det svidfria snuset.

Snusinnovationen är en världsnyhet och kanske det största som har hänt sedan portionssnuset uppfanns på 70-talet. Nu också patentgodkänt i Sverige och patentsökt också i övriga Europa och USA, sammanlagt 39 länder.

I december blev Sting Free snus vinnare i tävlingen Venture Cup och utsedd till en av Sveriges hetaste affärsidéer 2016.

Över en miljon personer har hittills läst om uppfinningen bl.a. blev det mest lästa nyhetsartikel i Aftonbladet i juni 2016 med ca 600 000 läsare. Ett flertal andra tidningar har också gjort större artiklar om Sting Free snus. Exempel på dessa är Café, Corren, Mitt i, Lidingö Tidning, Dagens Hälsa, Norrköpings Tidningar, Mitt Linköping, Uppfinnaren & Konstruktören, Tobak & Mer m.fl.

En större marknadsundersökning med över 600 deltagare visar att 40 % av alla snusare tycker snusets svidande är obehagligt. Enbart i Sverige innebär då Sting Free snus ett potentiellt kundunderlag på 400 000 personer. Samma undersökning visar att 7 av 10 snusare kan tänka sig köpa ett svidfritt snus.

Läs mer om Sting Free snus på www.stingfreesnus.com eller på www.facebook.com/stingfreesnus.

Sting Free snus är det 10:e största snusforumet i världen på Facebook.